Seksuaalineuvonta sanan on monia mielukuvia herättävä. Siksi halusin kirjoittaa aiheesta blogin ja avata hieman tarkemmin mistä on kysymys. Minun tarjoamaan seksuaalineuvontaan voi hakeutua joko saadakseen tukea haastavaan tilanteeseen tai vaan parantaakseen elämänlaatua.

Haluan luoda ilmapiirin, jossa kaikista myös seksuaalisuuteen liittyvistä asioista on lupa puhua ja kysyä. Vastaanotolla keskustellaan luottamuksellisesti asioista, jotka asiakas haluaa tuoda esiin. Usein jo merkittävä juttu on se, että asioista saa puhua ja ei ole kiellettyjä puheenaiheita.

Seksuaalineuvonta on tarkoitettu kaikille. Neuvontaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa. Seksuaalisuuteen liittyvät teemat vaihtelevat elämäntilanteen ja iän mukaan. Seksuaalineuvonnassa käsitellään turvallisessa ympäristössä seksuaalisuuteen, seksiin, sukupuolisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyviä kysymyksiä.

Käsiteltäviä teemoja voi olla esimerkiksi kehonkuva, elämäntilanteisiin liittyvät muutokset (raskaus, sairaudet, ero, menetykset, lääkitys), muutokset seksuaalisessa halussa, kiihottumisvaikeudet, yhdyntäkivut, orgasmivaikeudet sekä parisuhteeseen liittyvät asiat.

Kristittynä pystyn keskustelemaan ja ymmärtämään myös kristillisyyden tuomia värejä parisuhteeseen. On ollut hedelmällistä pohtia yhdessä asiakkaideni kanssa millaisia valoja, varjoja ja tabuja kristillisyys tuo seksuaalisuuteen. On tärkeää tunnistaa myös seksuaalisuuteen liittyvät painolastit ja ”kirjoittamattomat säännöt”. Mielestäni ne olisi tärkeää tiedostaa ja päästä puhumaan niistä. Uskon, että yhdessä jaetut yhteiset arvot toimivat parhaimmillaan uskomattomattomana voimavarana parisuhteelle. 

Minun haaveeni on, että voisin tehdä joskus neuvonta ja terapiatyötä luonnosta käsin. Niin, että tapaaminen olisikin vaikka laiturin nokassa tai lenkkipolulla. Toistaiseksi kuitenkin välimatkan takia teen kaikki tapaamiset netin kautta videopuheluina.

Lue lisää seksuaalineuvonnasta täältä.