Kurssit ja kokonaisuudet

Seksuaalineuvonta

Seksuaalisuus on osa meitä läpi koko elämämme. Se vaikuttaa suuresti siihen miten voimme ja miten näemme itsemme. Seksuaalisuus on parhaimmillaan voimaannuttava tekijä elämässämme. Sen tuo iloa ja leikkisyyttä elämään. Koskaan ei ole liian myöhäistä keskittyä seksuaalisuuteensa ja seksielämän parantamiseen. Aina on toivoa ja keinoja. 

Seksuaalineuvontaan voi hakeutua joko hakemaan tukea haastavaan tilanteeseen tai vaan parantaakseen elämänlaatua. Haluan luoda ilmapiirin, jossa kaikista myös seksuaalisuuteen liittyvistä asioista on lupa puhua ja kysyä.  Vastaanotolla keskustellaan luottamuksellisesti asioista, jotka asiakas haluaa tuoda esiin. Seksuaalineuvonta on tarkoitettu kaikille. Neuvontaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa.

Seksuaalisuuteen liittyvät teemat vaihtelevat elämäntilanteen ja iän mukaan.  Seksuaalineuvonnassa käsitellään turvallisessa ympäristössä seksuaalisuuteen, seksiin, sukupuolisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyviä kysymyksiä. Käsiteltäviä teemoja voi olla esimerkiksi kehonkuva, elämäntilanteisiin liittyvät muutokset (raskaus, sairaudet, ero, menetykset, lääkitys), muutokset seksuaalisessa halussa, kiihottumisvaikeudet, yhdyntäkivut, orgasmivaikeudet sekä parisuhteeseen liittyvät asiat. 

Useimmiten neuvontatyöskentelyn kesto on 1-5 kertaa. Neuvonta on keskusteluapua eikä se sisällä fyysistä koskettamista. Varaa aikasi täältä. 

Varaa aikasi seksuaalineuvontaan täältä. Lue lisää seksuaalisuudesta blogistani täältä

Tavoitteena tyydyttävämpi ja laadukkampi yhteys

Oletuksena parisuhde on yksi pisimmistä ihmissuhteista elämässämme. Miten toimia, että parisuhde pysyisi antoisana ja laadukkaana vielä vuosikymmenien ja jälkeen, elämänmyllerrysten keskellä? Oma kokemukseni on, että sen eteen on tehtävä töitä. Pariskunnille suunnatutu kokonaisuudet ja seksuaalineuvonta pariskunnille ovat suunnattu vahvistamaan pariskunnan välistä dynamiikkaa ja yhteyttä. 

Haluan auttaa pariskuntaa luomaan entistä eheämmän ja laadukkaamman parisuhteen, jossa voi levätä ja kasvaa puolison rinnalla. Puoliso on henkilö, kenen kanssa oletuksena tulemme viettämään elämässämme aikaa. Ainakin näin oletamme. Siksi, se on myös ihmissuhteena se ihmissuhde, johon tulisi panostaa kaikista eniten. Parisuhde on myös lasten koti. Siinä muutama syy, miksi parisuhteeseen kannattaa panostaa. Hyvinvoiva parisuhde on henkisesti ja fyysisesti tyydyttävä, iloa elämään tuova, kannattatteleva elementti. Koskaan ei ole liian myöhäistä työstää yhdessä parisuhdetta avoimemmaksi ja tyydyttävämmäksi.

Suosittelen lämpimästi parisuhdeviikonloppua ”Syvemmälle seksuaalisuuteen”, ”Laadukkaampi parisuhde – tyydyttävämpi seksielämä”-seksuaalineuvontakokonaisuutta. Lisäksi voimme räätälöidä juuri teille sopivan kokonaisuuden. Tutustu myös vanhemmuuteen liittyviin kokonaisuuksiin.

Parisuhteeseen liittyviä blogitekstejä löydät täältä.

Riittävä ja sopiva juuri näin

Naisen keho muuttuu ja kehittyy läpi elämän. Muuttuvan kehomme kanssa elämisessä tukea voi saada kanssamatkustajilta, lähellä kulkevista naisista: äideistä, tyttäristä, isoäideistä, ystävistä jne. Olen saanut työssäni ja omassa elämässäni todistaa naiseudessa kasvamisen jakamisen arvokkuuden. Kuinka mahtavaa on jakaa omaa kasvuprosessia edeltävien ja tulevien sukupolvien kanssa! Mikä voima on siinä, että saa jakaa ajatuksia muuttuvasta kehosta ystävien kesken ja työstää omia kipupisteitä naiseudessa hyväksyvässä ja rakastavassa ilmapiirissä!

Joskus yhteyden luomiseen voidaan tarvita hieman apua, siksi olen luonut erilaisia kokonaisuuksia, joiden kautta voin tukea upeita naisia matkallaan omassa kehossa. Naisille suunnatut kokonaisuudet ovat suunniteltu vahvistamaan naiseutta ja henkilön kykyä nähdä itsensä hyvänä ja riittävänä juuri sellaisena kuin hän on. Osa kokonaisuuksista on suunnattu ryhmille, mutta sopivat myös yksilölliseen asioiden työstämiseen.

”Naisten kerhon kynnyksellä” on suunnattu nuorille naisille tai naiselle, ”Äidin ja tyttären levähdyspaikka” taas on naisille sukupolvien yli. ”Viisasten naisten kerho”-kokonaisuus voidaan toteuttaa yksilötapaamisina tai ryhmässä esimerkiksi ystävien kesken. Tarvittaessa voimme räätälöidä yksilöllisen kokonaisuuden juuri sinun tarpeisiisi.

Naiseuteen liittyvät blogitekstit voit lukea täältä.

Vanhemmuus ja seksuaalikasvatus​

Vanhemmuus on haastava tehtävä. Kuinka tukea kasvavan lapsen ja nuoren seksuaalisuutta? Kuinka luoda kotiin avoin ilmapiiri, jossa voi puhua aivan kaikesta ja jossa asioista voidaan rakentaa luottamuksen varaan? Kuinka puhua lapsille asioista, joista itselle ei ole koskaan puhuttu omassa lapsuudessa tai nuoruudessa? Seksuaalisuus on aihealueena monille arka ja vaikea puheenaihe. Kuitenkin olisi todella tärkeää, että siitäkin pystyttäisiin puhumaan kotona. Nimittäin, jos lapsia tai nuori ei saa vatauskia kysymyksiinä tai mietteisiinsä kotoa, hän etsii tiedon muualta. Ja sitä onkin runsaasti tarjolla, ilman suodattimia. 

Seksuaalikasvattajana, kasvatustieteilijänä ja erityisopettajana voin tukea vanhempia ja perheitä lasten kasvatukseen sekä seksuaalikasvatukseen liittyvissä haasteissa. Vaikka sekusaalisuudesta puhuminen olisi haastavaa, siinäkin voi kasvaa ja kehittyä. Voi opetella puhumaan. Olen nähnyt tämän prosessin niin monta kertaa, että uskallan luvata sen olevan mahdollista. Avoimuuden hedelmiä on upeaa ihailla. Suosittelen lämpimästi  ”seksuaalikasvatuksen tuki”-kokonaisuutta vanhemmille. Voimme myös rakentaa juuri teidän perheelle sopivan kokonaisuuden. 

Perheisiin liittyvät blogitekstit voit lukeä täältä.

 

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

Pyrin vastaamaan viestiisi mahdollisimman pian. 

sanna@karaatti.fi